Na ten odsłuch już szczerzę zęby

Ale zanim Lignea pojawi się u mnie trochę czasu jeszcze minie.
Jestem już po rozmowie z dystrybutorem- sopockim PremiumSound, zgoda na wypożyczenie jest !!!

Pozostaje jedynie kwestia transportu, gdyż są wielkie (jedna sztuka waży blisko 30 kg) i z uwagi nawet na bezpieczeństwo chyba sam się po nie wybiorę i sam je osobiście odwiozę. Także postaram się po nie ruszyć w ciągu tygodnia- dwóch.
Przyznam też szczerze, że trochę obawiam się tego testu, gdyż spodziewam się po nich bardzo dużo i nie wiem czy nie za dużo

Poniżej kilka zdjęć kolumn AudioSolution Figaro S:
Specyfikacja:
- Trójdrożny system głośników
- Głośnik wysokotonowy z kopułką z miniaturowym tubą, z falowodem
- Super sztywne membrany papierowe, dla szybkiej odpowiedzi i doskonałej klarowności dźwięku i zwartego basu
- Self-Locking Cabinet - konstrukcja obudowy zapożyczona z referencyjnej serii Vantage 5th Anniversary
- Zintegrowane, niewidoczne stopy o regulowanej wysokości
- Podwójna przednia przegroda (system "stealth Grille") podobnie jak w serii Overture
- Łatwe zdejmowanie przedniej ścianki przez mały ozdobny otwór na palce
- Terminale przyłączeniowe WBT NextGen
- 17 różnych, unikatowych, opcji wykończenia, dla lepszego dopasowania do pomieszczenia
Specyfikacja techniczna Figaro S:
Wymiary (WxSxG): 940 mm x 232 mm x 401 mm
Waga: 28 kg każdy
Czułość: 91 dB przy 2,83 V 1m
Nominalna moc wyjściowa: 90 W rms
Maksymalne napięcie zasilania: 180 W;
Impedancja: nominalna 4,0 Ohm
Częstotliwość podziału: 400 Hz; 4000 Hz
Pasmo przenoszenia (środowisko w pokoju): 37-25000 Hz
Głośniki: 2,5-centymetrowy jedwabny głośnik wysokotonowy, 15,2 cm środkowy stożek ER, dwa 15.2 cm stożkowe przetworniki basowe typu ER
PS. Oczywiście chętnych zapraszam na test ( @Mały 75 , nie wiem czy nie będę musiał pożyczyć od Ciebie dodatkowych absorberów, gdyż akustykę mam ustawioną pod AS Overture).
PS. Znając życie i moją ciekawość.... myślę, że będą u mnie w ciągu tygodnia