Cześć Koledzy.
Bardzo miło mi tu jest widzieć Was wszystkich. A mam nadzieję będzie nas więcej.
Forum Audiolub jest na razie bardzo skromne, choć koledzy robią co mogą, aby było o czym poczytać, podyskutować.
Niestety nie ma nic na gotowo. Pewne rzeczy będziemy chcieli wspólnie wypracować. Z Waszą pomocą rzecz jasna.
Będziemy współtworzyć to forum, by było miłym i ciekawym miejscem naszych spotkań.
Pragnę, aby każdy czuł się tu dobrze. Każdy, kto szuka czegoś więcej w muzyce, sprzęcie a przede wszystkim w życiu.
Bo nasza pasja jest przecież częścią życia. Dla jednych bardzo ważna a dla innych mniej. Bo każdy z nas jest inny. I dobrze.
Chciałbym, aby ta różnorodność tylko ubarwiała to forum, nasze spotkania.
Dlatego piszcie śmiało, zakładajcie wątki, dyskutujcie, pytajcie. Nie tylko o muzyce i audio. Ale też właśnie o życiu. Bo o wszystkim będzie tu można porozmawiać. O innych sprawach niż muzyka i sprzęt oczywiście w dziale PUB.
Nie dziwcie się jeśli niektóre wątki będą niemal kopią tych na innym forum. Są naszą własnością intelektualną i mamy prawo, aby wykorzystać tu swoje myśli, spostrzeżenia, wnioski.
Ale na pewno będziemy starali się formułować oryginalne przemyślenia, konkluzje.
Mam taką propozycję. Przynajmniej na początku zwracajmy się do siebie wzajemnie na forum, zgodnie z nickiem a nie po imieniu.
Dlaczego?
By nie onieśmielać nowych kolegów, którzy tu przyjdą i będą chcieli dołączyć do dyskusji. Aby nie sprawiać wrażenia jakiegoś hermetycznego klubu, którym oczywiście nie mamy zamiaru się stać. A wręcz przeciwnie. Pragniemy, by każdy, kto ma coś do powiedzenia (a niemal każdy ma, wierzcie mi), czuł, że nie jest tu ignorowany, osamotniony. Z czasem, gdy będzie nas więcej, forum się rozwinie, okrzepnie, w wątkach klubowych możemy sobie pozwolić na pisanie po imieniu.
Wspólnie budujmy to forum, bo powstało ono dla wszystkich, którzy chcą dzielić się z innymi swoją wiedzą, pasją, wrażliwością. Uczmy się od siebie nawzajem, bo nikt nie wie wszystkiego i nie jest doskonały.
Najważniejsze, że wszyscy będziemy szli w kierunku, który wydaje nam się ważny, który nas absorbuje, interesuje, daje wytchnienie, relaksuje. Cieszę się z naszego spotkania. Pozdrawiam Audiolubnie.
Jarek.