Zawsze staram się pisać jak najprościej, ale niestety bez technicznego bełkotu się nie obejdzie

Niestety z dźwiękiem jest tak, że trudno jest go opisać słowami, a nawet jak to się w miarę uda i tak nie jest to jednoznaczne z tym co można usłyszeć samemu.
Wysyłanie karty do zainteresowanych to też logistyczny koszmar, bo karta więcej czasu spędzi na poczcie niż będzie słuchana.
Moda robiłem dla siebie, bo wykorzystuje tą kartę na co dzień w pracy i jestem z niego bardzo zadowolony.
Jeden z kolegów z forum.audio.com.pl argumentował, że "popsułem" kartę, bo jej brzmienie jest dostosowane do konkretnych słuchawek, które korzystają z jej "charakterystycznych cech". Słuchałem tą kartę już na wielu słuchawkach i po modzie dla każdych słuchawek zauważyłem poprawę, wiec nie wiem jakie słuchawki mogą ucierpieć po modzie

Mogę napisać, że po modzie karta w dużej mierze wykorzystuje możliwości zamontowanej w niej scalaków. W fabrycznej karcie deklarowane parametry może i są osiągalne w warunkach pomiarowych, ale w praktyce słychać zupełnie co innego.