Czyli wszystko poza przewodami, a więc: gniazda, wtyki, zwory, przejściówki, interkonekty, kondycjonery, filtry, listwy sieciowe, a także podstawki antywibracyjne, w tym wszelkie akcesoria uznane za voodoo.
-
sebgla
- Nowicjusz Audiolub
No i mam Oyaide Tunami v2 GPX R. Podłączyłem go oczywiście do odtwarzacza CD a wcześniej posiadany V1 GPX zasila przedwzmacniacz. I jest pięknie:) GPX R wyciąga więcej szczególików i niuansów niż GPX. Za to GPX podłączony do przedwzmacniacza daje ciepełka i plastyki

Az chce się słuchać. Listwę z gniazdkiem w ścianie nadal łączy V1 na wtykach 079.
Może za tydzień już dotrze ostatni z kabli V2 na wtykach 046. Ma zasilić końcówkę mocy

-
Autor tematu
DiBatonio
- Starszy Specjalista Audiolub
-
Kontakt:
autor: DiBatonio » pn 11 kwie 2022, 01:28
sebgla pisze: ↑sob 09 kwie 2022, 21:05
Listwę z gniazdkiem w ścianie nadal łączy V1 na wtykach 079.
A gniazdko w ścianie to co Ty tam masz?

-
sebgla
- Nowicjusz Audiolub
DiBatonio pisze: ↑pn 11 kwie 2022, 01:28
sebgla pisze: ↑sob 09 kwie 2022, 21:05
Listwę z gniazdkiem w ścianie nadal łączy V1 na wtykach 079.
A gniazdko w ścianie to co Ty tam masz?
Furutech pozłacany.
-
Autor tematu
DiBatonio
-
Kontakt:
autor: DiBatonio » pn 11 kwie 2022, 15:48
@sebgla
Zamień na FT SWS(R), albo Oyaide SWD-XXX-E.
Rozdzielczość, stereofonia, plany przód tył, fajna barwa, takie rzeczy
Mam furutecha golda tablicowy FI E30 (G) w kondycjonerze, jak dla mnie wypada najslabiej obok Gigawatt srebrzony, o FI-E30 NCF nie wspomnę (wymiata). Wiem, że to nie to co ścienne, ale jednak.
-
sebgla
- Nowicjusz Audiolub
O zmianie gniazdka może kiedyś pomyślę zobaczymy. Pójdę raczej w Oyaide.
Ale mam już komplet Tunami

Okazuje się, że jednak V2 w wersji GPX-R nie sprawdził się w CD. Początkowo było fajnie ale w dłuższym słuchaniu męcząco momentami (a mam kolumny, które same od siebie dają wiele szczegółów - Art Loudspeakers Deco 10). Zatem CD zasila Oyaide Tunai V1 GPX na czerwonych wtykach. Ładnie ociepla i uplastycznia brzmienie. Następnie przedwzmacniacz zasilany przez Oyadie Tunami V2 GPX-R na białych wtykach i finalnie końcówka mocy zasilana Oyaide Tunami V2 na wtykach 046. Chyba takie zestawienie najlepiej się u mnie sprawdza. Brzmienie nie jest pozbawione dynamiki, szczegółów ale ma tą upragnioną przeze mnie gładkość i delikatność. Nie jestem osobą, która dąży do jak większej ilości szczegółów i analityczności. Sprawdzę jeszcze za kilka dni jakby podmienić kable zasilające pomiędzy przedwzmacniaczem i końcówką mocy. Ale trochę się osłucham z aktualnym zestawieniem najpierw.
-
Autor tematu
DiBatonio
-
Kontakt:
autor: DiBatonio » wt 12 kwie 2022, 15:21
Pisałem już, że V1na czerwonych wtykach 046 gra cieplej, plastycznie, ale troszkę miękko i z rozmytym konturem. Uważam, że właśnie tę plastyczność dają te cechy, jak jest miękko i bez konturu.
Przewody, które charakteryzują się szybszym i konturowymi brzmieniem zazwyczaj nie ocieplają, a raczej idą w stronę neutralności.
Mnie ostatnio dużo nauczyły kable illuminati, których zrobiłem już 6szt i każde na innej parze wtyków.
Nigdy dotąd nie sądziłem, że wtyki mogą tak "modyfikować" brzmienie tego samego przewodu, wręcz można dojść do momentu, że popsujemy cechy kabla.
Pomijam już to, że tulejki lub widełki na zakończeniach przewodów, też swoje mogą robić (zazwyczaj na in plus).
-
Mikelas76
- Początkujący Audiolub
autor: Mikelas76 » pt 15 kwie 2022, 19:05
DiBatonio pisze: ↑wt 12 kwie 2022, 15:21
Nigdy dotąd nie sądziłem, że wtyki mogą tak "modyfikować" brzmienie tego samego przewodu, wręcz można dojść do momentu, że popsujemy cechy kabla.
Pomijam już to, że tulejki lub widełki na zakończeniach przewodów, też swoje mogą robić (zazwyczaj na in plus).
Ja 3 lata temu, do kabla hybrydowego neotecha nep 3002 zapakowalem rodowane wtyki furutecha. I to byla masakra, skrzeczaca gora malo muzykalna srednica i wykastrowany bas. Szybka zmienilem na golda i bylo lepiej. Finalnie kabel wyladowal w cieplym streamerze i jest synergia.
-
Autor tematu
DiBatonio
-
Kontakt:
autor: DiBatonio » pt 15 kwie 2022, 19:27
Cześć.
@Mikelas76
Mnie zaskoczyły rodowane Wattgate Evo Audio Grade z illuminati, wtyki byly używane, więc już "wygrzane".
Kolejny był na Furu FI28/38 G już tak nie było jak z Wattgate RH, ale czasem trzeba dać więcej czasu, cierpliwość popłaca.
-
mario100007
- Junior Audiolub
autor: mario100007 » wt 23 maja 2023, 14:42
Mikelas76 pisze: ↑pt 15 kwie 2022, 19:05
DiBatonio pisze: ↑wt 12 kwie 2022, 15:21
Ja 3 lata temu, do kabla hybrydowego neotecha nep 3002 zapakowalem rodowane wtyki furutecha. I to byla masakra, skrzeczaca gora malo muzykalna srednica i wykastrowany bas. Szybka zmienilem na golda i bylo lepiej. Finalnie kabel wyladowal w cieplym streamerze i jest synergia.
Nie wiem jaki model Furutecha testowałeś. Ja na kablach, które robiłem sam zastosowałem rodowane fi50 ncf bo oddają w najbardziej naturalny sposób walory brzmieniowe przewodu i systemu w którym są. Możliwe, że akurat złocone najbardziej spasowały się z tym hybrydowym neotechem.